Seo strategija za bolje pozicioniranje na Google uključuje dosta faktora kao što su seo title, seo description, relevantan sadržaj, optimizacija slika i drugi.

Kao što možda znate ( ili još uvek ne znate ) , za seo optimizaciju ne postoji čaroban štapić kojim se tamo nešto isklikće i vi ste na prvoj strani google-a.
Ali zato postoje praktični saveti kako se što bolje rangirati ili pozicionirati na google.

Onpage seo optimizacija sajta

1. Kad pišete sadržaj za web stranicu ili neki post, sadržaj web sajta morate optimizovati za Google ili druge web pretraživače ( Bing, Yahoo ). Zašto? Zato što za svaki upit koji kucate, Google traži najrelevantnije rezultate i to je ono što vam se izlista na prvoj strani Google-a.

2. Kako već tom vašem sadržaju morate dati naslov , potrudite se da obavezno unesete SEO Title i SEO Description. I seo naslov i seo opis trebaju imati veze ili paralele sa već postojećim tekstom. Znači , ne možete staviti moja žena ima butik sa ženskim cipelama, ako vi prodajete televizore. To je valjda logično samo po sebi.

3. Kada pišete sadržaj za tu neku vašu web stranicu, tekst mora da ima normal flow, bez usiljenosti, kao kad pričate nekom svom prijatelju uz npr Zaječarsko pivo i meze. Morate biti dobar narator i vašu ideju ili opis proizvoda oslikati na sasvim prirodan način.

Optimizacija sajta za ključne reči

4. Nemojte vaše ključne reči u sadržaju teksta ponavljati kao papagaj , kao prvo to je nešto što se zove keyword stuffing ( spamovanje ključnim rečima ). Ako vas Google i ne penalizuje za spamovanje , sigurno će vas zanemariti za određene upite u organskoj pretrazi. U tom slučaju ne ispadate pametni.

5. Seo strategija za optimizaciju sajta za Google obuhvata i optimizaciju slika. Nikad nemojte postavljati na sajt slike koje su prevelike jer time usporavate brzinu učitavanja stranice. Samim tim Google vas lošije rangira u odnosu na brže stranice konkurencije.

6. Sadržaj vašeg teksta treba svakom posetiocu da omogući što preciznije informacije o vašem proizvodu ili usluzi. Struktura web stranica na vašem sajtu treba da bude user friendly, kako bi posetioci mogli odmah da nađu tražene informacije.

7. Izgled vaše stranice ne treba da se sviđa prvenstveno vama već vašim posetiocima, ukloniti nepotreban sadržaj i sve što odvlači pažnju. Za komšije i prijatelje okačite sliku na zid pa nek joj se dive.

Ako se budete držali ovakvih i sličnih saveta , vaša seo strategija će sigurno uroditi plodom.