Project Description

Studija slučaja – Case Study

Izrada sajta aukcija na custom wordpressu za aukcijsku i klasičnu prodaju proizvoda sa posebnim funkcionalnostima interakcije korisnika.

Izrada sajta aukcija zahtevala je više oblasti kako bi se ovaj projekat finalizirao. Klijent je zahtevao izradu sajta na WordPress-u, za aukcijsku i klasičnu prodaju proizvoda i usluga. Izrada custom wordpress sajta je jako zahtevan posao, jer CMS sistem imaju već unapred definisane funkcionalnosti koje je ponekad komplikovano menjati. Da bi se izradio jedan ovaka projekat , potrebno je nekoliko meseci rada gde se rade programske sekcije u PHP i Javascript jezicima , kao i definisanje dizajna, layouta i izrade logo dizajna.

Testiranje ispravnosti web sajta

Nakon svih radova usledilo je testiranje registracije i logovanja korisnika kao i njihovom pristupa određenim delovima sajta. Nakon toga je usledilo testiranje kreiranja aukcija i davanje oglasa kao i sve funkcije prodavaca i kupaca. Korisnički profili su unapred definisani kao i sekcije putem kojih mogu da postavljaju aukcije, bidovanje proizvoda i klasična prodaja. Posebna stavka funkcionalnosti je što smo taj custom wordpress sajt potpuno automatizovali zarad lakog rukovanja kako prodavaca tako i kupaca.

Specifikacija klijenta za izradu ovog sajta obuhvatala je sledeće Funkcionalnosti

– Moderan i Responsive dizajn optimizovan za sve uređaje
– WordPress CMS
– Višejezičan sajt 2-3 jezika (engleski, francuski, španski)
– Klasična prodaja i aukcija sa pripadajućim kategorijama i potkategorijama
– Filteri pretrage
– Privatne poruke između korisnika i međusobno ocenjivanje (na koji način odlučiti dogovorom)
– Registracija za pravna i fizička lica
– Praćenje oglasa
– Prostor za Google Adsense