Izrada web sajtova

Izrada web sajtova je skup delatnosti kojima se gradi web prezentacija na internetu. Izrada web sajtova uključuje razne tehnologije kao što su HTML i CSS, ono što vidite kao izgled(layout) vašeg ili bilo kog drugod sajta, PHP ili neki C programski jezici koji u saradnji sa Javascript bibliotekama čine dinamičke stranice i upotpunjuju korisnički doživljaj na pregledačima ( UX- User Experience ).

Izrada web sajta je ujedno vaša najbolja reklama na webu , koja uz minimalne troškove izrade sajta i održavanja može doneti jako mnogo.

izrada web sajtova

Šta vam je potrebno za izradu web sajta?

Izrada web sajta započinje vašim zahtevom za izradu stranice nakon čega pristupamo analizi svih elemenata i funkcionalnosti koje su vam potrebne za realizaciju sajta. Klijenti često i nemaju jasnu predstavu o tome šta znači imati web sajt jer misle da je web stranica nešto što se okači na internet i samim tim stvar je gotova.

Web sajt je bukvalno živa materija koja ima potrebu da se stalno nadopunjuje , nadograđuje kvalitetnim sadržajem kako bi u očima Google-a stekli autoritet i bili visoko pozicionirani na Google ali i na ostalim web pretraživačima.

Da bi jedna web stranica bila uspešna , potrebno je zadovoljiti kriterijume weba. To znači da od samog starta stranicu treba graditi sa ispravnim, validnim kodom , pravilnim redom i rasporedom materijala po stranicama, sa lakom navigacijom koja će olakšati i unaprediti korisničko iskustvo kao i sa SEO elementima ( Search Engine Optimizations ) koji će doprineti dobrom rangiranju ili pozicioniranju vašeg web sajta na pretraživačima.

responsive web design

Koliko košta izrada web sajta?

Kod izrade web prezentacije imamo više varijanti kako bi se to nešto moglo ostvariti. Ako klijent nema baš neki veliki budžet , web sajtove najčešće radimo na poznatim CMS sistemima ( Content Management System – kontrola i upravljanje sadržajem sajta, editovanje , izmene i dopune , kao i potpuna administracija sajta ) koji skraćuju vreme izrade a samim tim smo u mogućnosti da ponudimo izradu sajta po povoljnijoj , nižoj ceni izrade sajta. Najpoznatiji cms sistemi na kojima radimo su WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Typo3 i drugi.

WordPress je jedan od najboljih cms sistema za izradu sajtova , na kome se nalazi preko 50% svih sajtova na webu. Na wordpress-u možemo raditi sajtove za veliki broj delatnosti sa različitim funkcionalnostima i načinima plaćanja roba i usluga. Tu spadaju , web prodavnice sa online plaćanjem proizvoda , sajtovi za hotele, apartmane i turističke agencije, B2B sajtove, sajtove za oglase i mnoge druge.

Kada klijent nije ograničen budžetom a ima specifikaciju sa visokim zahtevima koji prevazilaze mogućnosti CMS sistema, pristupamo custom ( ručna izrada sajta ) izradi sajta ili programiranju web sajta od nule ( Programming from Scratch ). Custom web sajtove programiramo u najpoznatijem programskom jeziku a to je PHP programski jezik sa Mysql bazama podataka iz kojih se očitava sadržaj vašeg sajta. U saradnji sa Javascript programskim jezikom i njegovim JS bibliotekama, pravimo najraznovrsnije i najkompleksnije sajtove koji ispunjavaju najviše zahteve klijenata.

Da bi se mogla odrediti cena izrade sajta, moraju se sagledati svi parametri i funkcionalnosti jednog sajta , broj radih sati programera i developer-a koje moraju utrošiti za izradu nekog projekta. Cenu projekta se dodatno uvećava za usluge seo optimizacije na pretraživačima kao i kompletan marketing na društvenim mrežama , Facebook Ads ( Fejsbuk reklame ) , Google Adwords ( Google oglašavanje ) i mnoge druge.

Kao što ne postoji univerzalna cena za automobil , tako ne postoji ni standardna cena izrade web sajta jer se sajtovi razlikuju po dizajnu, funkcionalnostima kao što se i automobili dele na benzince i dizelaše , sa klimom , bez klime , osnovna ili full oprema, 1200 kubika ili 3000 kubika. Isto je i sa veb sajtovima.

koliko kosta izrada web sajta

Ponuda za izradu web sajta

Da bismo pravilno razumeli vaš zahtev za izradu web sajta , vaš zahtev za izradu sajta bi trebao da sadrži sledeće:

– Koliko stranica ( bar otprilike ) će imati vaš web sajt?
– Koje funkcionalnosti vaš sajt treba da ima?
– Da li želite standardan informativni web sajt od desetak stranica ili želite web prodavnicu?
– Koliki je broj proizvoda u web prodavnici?
– Na koliko jezika sajt treba da bude postavljen?

Ili to sve možete napisati u jednoj rečenici , recimo ovako.

Treba mi web sajt kao polovni automobili gde će posetioci moći da objavljuju svoje oglase , banerski prostor koji će registrovani korisnici da plaćaju, Google Adsense reklame, plaćanje istaknutih oglasa i sl. Web sajt bi trebao da izgleda kao npr., pa navedete link od nekog ili više sajtova koji vam se sviđaju.

Na osnovu samo jedne kompletne rečenice imaćemo jasnu sliku kakvu izradu web sajta želite. Onda vam u skladu satim možemo dati adekvatnu ponudu sa cenom izrade sajta za takav tip web prezentacije.

ponuda za izradu web sajta
ZATRAŽITE PONUDU ZA IZRADU WEB SAJTA