Digitalni Marketing – Vodič kroz Internet Marketing i oglašavanje

Šta je digitalni marketing?

Digitalni marketing je skup strategija koji se bavi društvenim mrežama i web sajtovima radi povećanja profita i pretvaranja posetilaca u vaše kupce. Digital marketing obuhvata video i audio produkciju, content marketing, copywriting, ( pisanje sadržaja za sajtove i socijalne mreže ) ciljano oglašavanje na socijalnim mrežama i kampanje na istim ( SMM ), branding, Google oglašavanje ( Google Adwords, SEM ), PPC, Email Marketing, affiliate marketing i drugi.

Svakodnevno gledate na fejzbuku i instagramu stranice koje imaju veliki broj poseta, prodaja, interakcija sa korisnicima, lajkovanja, šerovanja postova itd. To se ne dešava slučajno jer takve stranice imaju jako dobro organizovan sadržaj kao i dobar marketing koji stoji iza njih.

Jednom rečju, digital marketing je oblast oglašavanja, vidljivosti i interakcije sa posetiocima. Digital marketing ima za cilj da posetioce pretvori u vaše kupce.

Da bi smo vam pomogli da ostvarite veću interakciju sa vašim posetiocima a samim tim i bolju prodaju vaših proizvoda i usluga , potrebno je da se konsultujete sa nama kako bi ostvarili što bolji učinak.

Glavne kategorije digitalnog marketinga ( Social Media Marketing )

Digitalni marketing ima 7 različitih tipova a slikovito prikazano bi to izgledalo ovako:

– Search engine optimization (SEO)
– Search engine marketing (SEM)
– Pay-per-click advertising (PPC)
– Content marketing
– Social Media Marketing (SMM)
– Affiliate marketing
– Email marketing

digitalni marketing

Kako Vam možemo pomoći?

Izaberite oblast digitalnog marketinga i naučite više!

Search engine optimization (SEO)

Kreiranje sadržaja za web stranice i postove koji je relavantan za Google. Što je vaš sadržaj sajta više relevantan, utoliko ćete biti bolje pozicionirani za vaše ključne reči na pretraživačima Google, Bing i Yahoo.

Search engine marketing (SEM)

Postoje 3 glavna tipa Social Media Marketinga za bolju vidljivost u rezultatima pretrage. Google Adwords Pay Per Click, Local Seo za prikazivanje na Google mapi i Organic Seo ( standardna seo optimizacija za rezultate organske pretrage ).

Pay-per-click advertising (PPC)

PPC ili Google Adwords je način oglašavanja putem koga se ciljano targetiraju određeni parametri za željenu publiku odnosno posetioce web sajta. PPC je odlična strategija za dovođenje velikog broja posetilaca , pogotovo kad su u pitanju kratkoročne kampanje.

Content marketing

Content marketing je strategija marketinškog pristupa koji se bazira na kreiranju i distribuciji relevantnog sadržaja koji ima za cilj da privuče jasno definisanu publiku i da posetioce privoli na određenu akciju, kupovina proizvoda , prijava za newsletter itd.

Social Media Marketing (SMM)

Social media Marketing je strategija stvaranja saobraćaja na društvenim mrežema ( Facebook, Instagram, Twitter , Linkedin, Youtube kanali ) radi ostvaricvanja ciljeva , promocija , prodaje , društvenih aktivnosti i događaja.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing je proces ostvarivanja zarade putem promocije tuđih proizvoda. Ostvarujete procenat od svakog prodatog proizvoda / usluge koja je ostvarena preko vas.

Email Marketing

Email Marketing je vrsta internet marketinga putemk oga kompanije šalju promotivne ponude, proizvode i usluge radi pridobijanja novih kupaca i povećanja prodaje.

Pošaljite nam upit za vrstu usluge za koju ste zainteresovani